Burek, Foto: Printscreen TikTok/_kuhajmo.zajedno_

RECEPT

NAJBRŽI RECEPT ZA PRAVI BOSANSKI BUREK OD GOTOVIH KORA: Bolji nego u pekari, svaka DOMAĆICA ga može spremiti

Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta

Objavljeno: 04.06.2024. 12:22h

U Bosni i Hercegovini važi pravilo da je burek isključivo s mesom, a da su sve ostalo pite. Iako iskusne domaćice uglavnom razvlače kore, većina koristi one kupovne.

Zato smo za vas pronašli najbrži recept za burek od gotovih kora koji će vas oduševiti.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora za pitu

400 gr crnog luka

500 gr junećeg mlevenog mesa

2 dl kisele vode

ulje

so, biber

Burek sa mesomfoto: Bakina kuhinja

Priprema:

Iseckajte luk i dinstajte ga na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte mleveno meso i pržite zajedno još desetak minuta.

Dodajte so i biber, pa sve dobro promešajte.

Okruglu tepsiju u kojoj ćete peći burek dobro nauljite, a onda odvojite dve kore.

Samo gornju koru premažite mešavinom vode i ulja, pa rasporedite nadev i zavijte ih.

Dobijene rolate slažite u oblik puža. Krenite od sredine, pa nastavite tako do kraja tepsije.

Sve prelijte kiselom vodom.

Burek pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je gotov, poslužite ga uz kiselo mleko.

Detalju pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.

Bonus video:

(Espreso/Blic Žena/Prenosi A.M.)