Princeza Dajana, Foto: EPA/FEHIM DEMIR EPA/FEHIM DEMIR

ČEKALA JU JE...

OVO JE DAJANINA MAJKA KOJA JE OSTAVILA MUŽA I DECU ZBOG BOGATAŠA: Prava istina o detinjstvu princeze RAZARA (FOTO)

Imala je problematičan brak sa Dajaninim ocem, budućim osmim Erlom Spenserom, koji se završio razvodom nakon što se zaljubila u tajkuna Pitera Šanda Kida

Objavljeno: 04.06.2024. 11:02h

Čarls Spenser, brat nikad prežaljene princeze Dajane odao je počast svojoj majci.

Istoričar (60) prisetio se Frensis Šand Kid sa 'ljubavlju i zahvalnošću' dok je na društvenim mrežama objavio niz novinskih isečaka - uključujući i onaj koji je najavljivao rođenje njegove sestre princeze Dajane, piše Stil.

Ali život Frensis, koja je umrla pre 20 godina na današnji dan, bio je posebno tragičan i komplikovan, ne samo odnos sa njenom ćerkom.

Imala je problematičan brak sa Dajaninim ocem, budućim osmim Erlom Spenserom, koji se završio razvodom nakon što se zaljubila u tajkuna Pitera Šanda Kida.

Njeno četvoro dece ostavljeno je na brigu ocu nakon žestoke borbe za starateljstvo kada je Dajana imala samo sedam godina.

Gorki razlaz doveo je do složenog odnosa sa njenom najmlađom ćerkom. Kako se njen brat ranije prisećao: 'Dajana ju je čekala na pragu, ali nikada nije došla.'

Njegova majka, kako je rekao, nije bila 'predodređena za majčinstvo'.

Kada je Frensis u intervjuu nekoliko meseci pre smrti svoje ćerke rekla da je „apsolutno divno“ što joj je oduzeta titula NJKV nakon razvoda od tadašnjeg princa Čarlsa, Dajana više nije razgovarala sa njom.

Frensis je provela poslednje dane živeći sama u Seilu - jednom od škotskih ostrva škriljaca - gde je ostala nakon što ju je drugi muž napustio zbog mlađe žene. Nastavila da živi mirnim životom nakon Dajanine smrti i razvila Parkinsonovu bolest i rak mozga.

Preminula je sa 68 godina 3. juna 2004. u svom domu u Škotskoj. Njenoj sahrani prisustvovali su njeni unuci princ Vilijam i princ Hari.

Bonus video:

(Espreso/ Stil/ Milica Krajnović/ Prenela: T.M.)