recept
ŠTRUDLA SA MAKOM I URMAMA BEZ ŠEĆERA: Baka podelila recept koji će se SVIMA SVIDETI, slatka kao med
Ukusna poslastica spremljena na starinski način
Bakina kuhinja - Možeš li verovati - Štrudla sa makom i urmama bez šećera? A slatka kao med.
Potrebno je:
250 gr mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šečera
1 jaje
3 kašike ulja
korica limuna
400-450 gr brašna
Još treba:
200 gr maka
100 gr urmi
100 gr ml oraha
50 gr suvog groždja
malo mleka
šećer po želji
Priprema:
U mleko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamesiti glatko testo.
Odmoriti ga pola sata pa ga premesiti u loptu. Ostaviti da odmori još 10 minuta pa razvući u veći prvaougaonik.
U mak sipati mleka malo i seckanu urmu pa izmešati. U orahe dodati suvo grožđe. Po želji mozete dodati šećera i po želji pola premazati makom, a drugu polovinu orasima.Uviti krajeve i spojiti u sredini.
Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Seći prohladjeno. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso)