Foto: Bakina kuhinja

recept

ŠTRUDLA SA MAKOM I URMAMA BEZ ŠEĆERA: Baka podelila recept koji će se SVIMA SVIDETI, slatka kao med

Ukusna poslastica spremljena na starinski način

Objavljeno: 04.06.2024. 08:19h

Bakina kuhinja - Možeš li verovati - Štrudla sa makom i urmama bez šećera? A slatka kao med.

Potrebno je:

250 gr mleka

15 gr kvasca

1 kašičica šečera

1 jaje

3 kašike ulja

korica limuna

400-450 gr brašna

foto: Bakina kuhinja

Još treba:

200 gr maka

100 gr urmi

100 gr ml oraha

50 gr suvog groždja

malo mleka

šećer po želji

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema:

U mleko rastopiti kvasac i dodati malo šećera da se aktivira kvasac dodati jaje, ulje, koricu limuna, malo soli, brašno i zamesiti glatko testo.

Odmoriti ga pola sata pa ga premesiti u loptu. Ostaviti da odmori još 10 minuta pa razvući u veći prvaougaonik.

U mak sipati mleka malo i seckanu urmu pa izmešati. U orahe dodati suvo grožđe. Po želji mozete dodati šećera i po želji pola premazati makom, a drugu polovinu orasima.Uviti krajeve i spojiti u sredini.

Staviti u podmazan pleh da odmori 15 minuta, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 40 -45 minuta. Pokriti krpom da omekne. Seći prohladjeno. Uživajte!

Bonus video:

(Espreso)