Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, Foto: Nemanja Nikolić

slučaj danke ilić

DRUGOOSUMNJIČENI ZA UBISTVO DANKE DANAS U TUŽILAŠTVU: Čeka se iznošenje odbrane

- On se do sada branio ćutanjem, ali je onda rešio da ipak iznese odbranu

Objavljeno: 04.06.2024. 07:11h > 16:13h

S.J. (50), koji se sumnjiči da je vozio službeni automobil JKP "Vodovod" kojim je 26. marta u Banjskom polju udarena Danka Ilić (2), danas bi trebalo da bude saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, i da iznese svoju odbranu nakon što je preko branioca poručio da više ne želi da se brani ćutanjem.

- S.J. će se danas naći pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, a nadamo se da će njegovo saslušanje doneti odgovore na mnoga pitanja, pa samim tim postoji mogućnost da se otkrije gde je telo Danke Ilić - kaže izvor Kurira.

Kako je Kurir pisao, S.J. je prvobitno otkazao punomoćje tadašnjem advokatu, te je angažovao novog branioca, a sada je došlo do znajčajnog preokreta.

Potraga za telom Danke Ilićfoto: MUP

- On se do sada branio ćutanjem, ali je onda rešio da ipak iznese odbranu - rečeno je ranije iz tužilaštva.

Naime, nakon što je potvrđeno da će Janković biti saslušan danas, 4. juna, za Kurir se oglasio njegov advokat, Živadin Bogdanović.

- S.J. više ne želi da se brani ćutanjem, sve će se saznati kada bude izašao pred tužilaštvo. Za sada toliko mogu da kažem - poručio je njegov branilac.

Podsećanja radi, Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gde je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom. Za taj zločin su osumnjičeni D.D. (50) iz Zlota i S.J. (50) iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor. Otac D.D. R.D. (73) uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice koju je prethodno. On je takođe pre par dana izašao iz pritvora. Tada je uhapšen i D.D. brat, D.D. (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Tatjana Vasiljević/Prenela: N.J)