Jazavičar, Foto: Aleksa Petrović

morate znati

PET RASA PASA KOJE NEMAJU NEUGODAN MIRIS: Svi vi koji ste OSETLJIVI, slobodno se opustite, jer sa njima KUĆA MIRIŠE

Svaki pas ima svoj specifičan miris koji je rezultat ishrane, higijene, ali i pasmine kojoj pripada

Objavljeno: 03.06.2024. 17:51h

Slično tome, biglovi mogu imati neugodan miris jer su uzgajani da love u čoporima. Jači miris pomaže članovima čopora da se brzo identifikuju i organizuju tokom lova. Međutim, ljubitelji pasa koji ne podnose jake mirise, a žele da imaju psa, ne moraju očajavati.

Određene pasmine poznate su po tome što imaju vrlo slab ili neutralan miris. U nastavku donosimo pet pasmina koje su stručnjaci sa portala Pets Training & Boarding izdvojili jer nemaju nikakav miris.

Kovrdžavi bišon

Kovrdžavi bišonfoto: Printscreen/Youtube/ Rocadog

Kovrdžavi bišoni nemaju miris i ne linjaju se, te se uz to smatraju hipoalergenom pasminom. Ovi psi su zaigrani, aktivni i vole društvo. Iako se ne linjaju, njihovo kovrdžavo krzno zahteva posebnu negu i redovne odlaske kod frizera za pse.

Basenji

Basenjiji imaju kratko krzno neutralnog mirisafoto: Profimedia

Basenjiji imaju kratko krzno neutralnog mirisa, koje se ne linja puno. Iako su mali, basenjiji su vrlo aktivni i inteligentni psi, zbog čega su im potrebni iskusni vlasnici koji mogu posvetiti mnogo vremena njihovom treningu.

Jazavičar

Jazavičari su mali psi s velikim karakteromfoto: Aleksa Petrović

Jazavičari su mali psi s velikim karakterom, koji imaju neutralan miris, ali se ne preporučuju alergičarima jer se linjaju. Druželjubivi su i odani svojim vlasnicima, a uz to pozitivno reaguju na trening. Jazavičari obožavaju hranu, zbog čega njihovi vlasnici trebaju voditi računa o ishrani kako se ne bi ugojili.

Maltezer

Maltezeri ne ostavljaju gotovo nikakav miris, a uz to su mali i ne linjaju se puno, zbog čega su odlični za vlasnike koji žive u stanovima. Međutim, vlasnici trebaju paziti na njihove nokte jer rastu vrlo brzo i potrebno ih je redovno podrezivati.

BONUS VIDEO:

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)