Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

OBRATITE PAŽNJU

EVO KAKO GRCI ZAPRAVO POHUJU TIKVICE: Ovakve su VEĆI HIT i od MESA, recept stigao direktno od HELENA

Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!

Objavljeno: 03.06.2024. 14:45h

Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke

Sastojci:

3-4 tikvice

Panir:

200-250gr. brašno

So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....

4-5 jaja

Ulje za prženje

Preliv:

foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 veza peršun ili mirođija

4-5 čena belog luka

biber

Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.

Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.

Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!

(Espreso/stil/Prenela P.V)