OBRATITE PAŽNJU
EVO KAKO GRCI ZAPRAVO POHUJU TIKVICE: Ovakve su VEĆI HIT i od MESA, recept stigao direktno od HELENA
Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!
Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke
Sastojci:
3-4 tikvice
Panir:
200-250gr. brašno
So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....
4-5 jaja
Ulje za prženje
Preliv:
1 veza peršun ili mirođija
4-5 čena belog luka
biber
Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.
Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.
Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!
(Espreso/stil/Prenela P.V)