Mantije, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

pažnja

JASMIN IZ NOVOG PAZARA OTKRIO TAJNU NAJBOLJIH NOVOPAZARSKIH MANTIJA: Zbog ove 3 stvari USPEVAJU i RASTU KAO IZ VODE

Kako kaže Jasmin, proizvođač mantija iz Novog Pazara, one se van tog grada služe i sa sirom i sa šampinjonima

Objavljeno: 03.06.2024. 11:01h

Bez mantije ne može da se zamisli nijedna novopazarska sofra, ali kad dolaze i gosti u ovaj grad nekako je najlepše dočekati ih i poslužiti mantijama.

Šta je tajna uvek izvrsnih mantija i kako uspevaju da godinama budu vrhunske otkrio je Jasmin Dervišnurović, proizvođač mantija iz Novog Pazara.

Reč je o spoju tri faktora, a to su vešte ruke, provereni sastojci i tradicija.

„Sve dok mi nešto ne promenimo one se neće menjati nikad. Tajna je u veštim rukama i kvalitetnim sastojcima. Što su namirnice kvalitetnije to je bolji proizvod. Tajna je i u našoj tradiciji koja se održava iz godine u godinu“, kazao je on.

Da li su mantije samo sa mesom?

foto: RINA

Kako kaže Jasmin, proizvođač mantija iz Novog Pazara, one se van tog grada služe i sa sirom i sa šampinjonima.

Čak ih i oni prave sa šampinjonima kada je u toku post, ali mantije tradicionalno idu samo sa mesom i njegova receptura stoga se nikad ne menja.

Izvorni recept za mantije

Za testo:

700 g brašna tip 405

1 supena kašika soli

2 supene kašike ulja

420 ml vode

Za fil:

700 g mlevene junetine

70 ml hladne vode

50 ml ulja

400 g seckanog crnog luka

1/2 supene kašike soli

biber po ukusu

Masnoća za jufke:

150 g putera

70 ml ulja

NASTAVAK PRIPREME MANTIJA POGLEDAJTE OVDE.

(Espreso/N1/Prenela P.V)