pažnja
JASMIN IZ NOVOG PAZARA OTKRIO TAJNU NAJBOLJIH NOVOPAZARSKIH MANTIJA: Zbog ove 3 stvari USPEVAJU i RASTU KAO IZ VODE
Kako kaže Jasmin, proizvođač mantija iz Novog Pazara, one se van tog grada služe i sa sirom i sa šampinjonima
Bez mantije ne može da se zamisli nijedna novopazarska sofra, ali kad dolaze i gosti u ovaj grad nekako je najlepše dočekati ih i poslužiti mantijama.
Šta je tajna uvek izvrsnih mantija i kako uspevaju da godinama budu vrhunske otkrio je Jasmin Dervišnurović, proizvođač mantija iz Novog Pazara.
Reč je o spoju tri faktora, a to su vešte ruke, provereni sastojci i tradicija.
„Sve dok mi nešto ne promenimo one se neće menjati nikad. Tajna je u veštim rukama i kvalitetnim sastojcima. Što su namirnice kvalitetnije to je bolji proizvod. Tajna je i u našoj tradiciji koja se održava iz godine u godinu“, kazao je on.
Da li su mantije samo sa mesom?
Kako kaže Jasmin, proizvođač mantija iz Novog Pazara, one se van tog grada služe i sa sirom i sa šampinjonima.
Čak ih i oni prave sa šampinjonima kada je u toku post, ali mantije tradicionalno idu samo sa mesom i njegova receptura stoga se nikad ne menja.
Izvorni recept za mantije
Za testo:
700 g brašna tip 405
1 supena kašika soli
2 supene kašike ulja
420 ml vode
Za fil:
700 g mlevene junetine
70 ml hladne vode
50 ml ulja
400 g seckanog crnog luka
1/2 supene kašike soli
biber po ukusu
Masnoća za jufke:
150 g putera
70 ml ulja
NASTAVAK PRIPREME MANTIJA POGLEDAJTE OVDE.
(Espreso/N1/Prenela P.V)