sjajno
PROFESIONALNI KUVARI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK KADA PRŽE LUK: Daje još bolji ukus i ne bude BLJUTAV
Trik za prženje luka koji bi svaka domaćica trebalo da zna
Prženje crnog luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će podići njegov ukus na sasvim novi nivo.
Umesto samo ulja, šećer je tajni sastojak koji će dati ukusu luka bogatiju i slađu dimenziju.
Dodavanje prstohvata šećera dok pržite luk omogućuje blagu karamelizaciju, čineći ga ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalno pojačalo ukusa, a važno je ne preterati kako ne biste preterano sladili jelo.
Kako biste postigli najbolje rezultate, prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, a zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim, prenosu una.rs.
Takođe, kada se prži, luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će doprineti bogatstvu ukusa vaših jela. Sada, uz samo malo šećera, možete pretvoriti obične obroke u gastronomske delikatese koje će vaši gosti jednostavno obožavati.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)