Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Kreativnadomacica

ukusno

OVAKO SPREMLJENU BORANIJU NIKO NEĆE ODBITI: Dalmatinski recept obara sa nogu, možete je jesti samu ili kao prilog

Najbolje je da koristite mladu boraniju

Objavljeno: 02.06.2024. 18:25h

Napravite boraniju koju će svi voleti. Iako se ovo jelo mnogima ne dopada, ako se spremi na dobar način ljudi će promeniti mišljenje.

Evo recepta.

Sastojci:

*400 g boranije * 2 veća krompira * 3-4 čena belog luka * so, biber i biozačin po ukusu * malo maslinovog ulja

foto: Printscreen YouTube/My kitchen Tanja

Priprema:

1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.

2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.

3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).

4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)