Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/Kreativnadomacica
ukusno
OVAKO SPREMLJENU BORANIJU NIKO NEĆE ODBITI: Dalmatinski recept obara sa nogu, možete je jesti samu ili kao prilog
Najbolje je da koristite mladu boraniju
Objavljeno: 02.06.2024. 18:25h
Andjela Milojkovic
Napravite boraniju koju će svi voleti. Iako se ovo jelo mnogima ne dopada, ako se spremi na dobar način ljudi će promeniti mišljenje.
Evo recepta.
Sastojci:
*400 g boranije * 2 veća krompira * 3-4 čena belog luka * so, biber i biozačin po ukusu * malo maslinovog ulja
Priprema:
1. Krompir oguliti i naseći na kocke srednje veličine i kuvati na srednjoj temperaturi.
2. Kad omekša, u istu šerpu dodati boraniju (žutu ili zelenu, svejedno je). Kuvati još 15-20 minuta, pa sve dobro ocediti.
3. Posoliti, po ukusu dodati malo biozačina, soli i bibera i sitno iseckan beli luk (ili beli luk u prahu).
4. Sve lagano preliti maslinovim uljem i konzumirati.
Bonus video:
(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)