Najkremastiji semifredo, Foto: Printscreen / Youtube / Moj keks design

RECEPT

NAJKREMASTIJI SEMIFREDO SA KAFOM: Ledeni desert koji podseća na SLADOLED, tajna je u 1 SASTOJKU koji mu daje šmek

Ako volite kafu, ovaj slatkiš ćete da obožavate

Objavljeno: 02.06.2024. 13:45h

Najbolji recept za sladoled sa kafom, kremasti ukus će vas oduševiti.

Potrebno je:

  • 500 g maskarpone sira
  • 5 kašika šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 3-4 kašike nes kafe
  • voda
  • 200 g piškota + kafa za umakanje keksa
Savršen sladoledfoto: Printscreen / Youtube / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Priprema:

Maskarpone umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Kašičicu nes kafe pomešajte sa ključalom vodom. Od kafe odvojite 4 kašike pa dodajte smesi i umutite.

Skuvajte kafu, pa dodajte vodu i umačite piškote. U obložen kalup ređajte piškote. Sipajte fil u špric za kolače, pa stavite jednu piškotu (tako da se osloni na ivicu, nemojte po dnu da ređate), pa sipajte malo fila, umočenu piškotu i još malo fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal i popunite kalup. Ostavite sat vremena u zamrzivaču. Dekorišite semifredo po ukusu.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)