letnja sezona
SRBI ŠOKIRANI CENAMA KOD KOMŠIJA: Porcija lignji za 30 EVRA, čak je i POPARA skupa, a evo kako je u restoranima
Neki korisnici su se pitali i kolike su onda cene na Hvaru ako su u Dubrovniku ovolike
U Dubrovniku ove sezone su cene u restoranima nešto više u odnosu na prethodnu te se porcija ćevapa može naći za 14 evra, specijaliteti sa roštilja za 19, lignje 30 evra, pica do 15 evra, dok je mnoge naše građane šokirala cena popare koja u pojedinim ugostiteljskim objektima iznosi čak 17 evra!
Korisnica društvene mreže X objavila je fotografije jelovnika iz nekoliko dubrovačkih restorana, a ispod objave su se nizali komentari naših građana.
Sudeći po reakcijama mnogi smatraju da su cene visoke, dok ima i onih koji su naglasili da su iznosi slični kao u prestoničkim restoranima.
Dubrovacke cene jelovnika ko voli - napisala je ona u objavi:
CENOVNIK
sezonska salata 5
supa 6
salata sa piletinom 13
ćevapi 14
piletina 15
miks sa roštilja 19
sardina 13
popara 17
lignje 30
doručak 10-11
pica od 11 do 15
kokteli 13,5
dezerti 6-7
Iznosi su u evrima
- Može da se super jede u Dubrovniku, jeftinije nego u Beogradu. U odnosu na parking, klopa nije skupa. 12 evra/h - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:
- Nikome nije stavljena puška u čelo da mora ići i jesti. Hoćeš? nećeš? Imaš dućan pa jadi sendvič.
Neki korisnici su se pitali i kolike su onda cene na Hvaru ako su u Dubrovniku ovolike.
Bonus video:
(Espreso/Kurir/Aleksandra Kocić/Preneo D.M.)