Dubrovnik, Foto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

letnja sezona

SRBI ŠOKIRANI CENAMA KOD KOMŠIJA: Porcija lignji za 30 EVRA, čak je i POPARA skupa, a evo kako je u restoranima

Neki korisnici su se pitali i kolike su onda cene na Hvaru ako su u Dubrovniku ovolike

Objavljeno: 01.06.2024. 13:58h

U Dubrovniku ove sezone su cene u restoranima nešto više u odnosu na prethodnu te se porcija ćevapa može naći za 14 evra, specijaliteti sa roštilja za 19, lignje 30 evra, pica do 15 evra, dok je mnoge naše građane šokirala cena popare koja u pojedinim ugostiteljskim objektima iznosi čak 17 evra!

Korisnica društvene mreže X objavila je fotografije jelovnika iz nekoliko dubrovačkih restorana, a ispod objave su se nizali komentari naših građana.

Sudeći po reakcijama mnogi smatraju da su cene visoke, dok ima i onih koji su naglasili da su iznosi slični kao u prestoničkim restoranima.

Dubrovnikfoto: Profimedia

Dubrovacke cene jelovnika ko voli - napisala je ona u objavi:

CENOVNIK

sezonska salata 5

supa 6

salata sa piletinom 13

ćevapi 14

piletina 15

miks sa roštilja 19

sardina 13

popara 17

lignje 30

doručak 10-11

pica od 11 do 15

kokteli 13,5

dezerti 6-7

Iznosi su u evrima

- Može da se super jede u Dubrovniku, jeftinije nego u Beogradu. U odnosu na parking, klopa nije skupa. 12 evra/h - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- Nikome nije stavljena puška u čelo da mora ići i jesti. Hoćeš? nećeš? Imaš dućan pa jadi sendvič.

Neki korisnici su se pitali i kolike su onda cene na Hvaru ako su u Dubrovniku ovolike.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Aleksandra Kocić/Preneo D.M.)