Šminka, Foto: printscreen/instagram/ jelena mihailovic, Tamara Trajković

Saveti

JELENA JE PROFI ŠMINKERKA I OTKRILA NAM JE FORE KOJE DEVOJKE TREBA DA ZNAJU: Sezona je svadbi i matura, ovo su cake

"Čim saznate tačan datum i vreme proslave možete zakazati svoj termin."

Objavljeno: 31.05.2024. 21:00h

Krenula je sezona svadbi, matura i apsolventskih večeri, pa je našim mladama ovo proleće prošlo u pripremama savršenog dana. Pozivnice, restoran, zakazivanje muzike, biranje venčanica, frizure i naravno - šminka. Popričali smo sa Jelenom Mihailović, popularnom i traženom šminkerom u Beograd, o tome šta sezona svadbi nosi, ali i nekim savetima za sve buduće mlade.

Na Jeleninom Instagramu, ali i Tiktoku, možete pronaći mnoštvo saveta i ideja za "make up", a danas je sa nama podelila neke savete koje, po nama, sve mlade treba da znaju.

Sezona svadbi, ali i matura je krenula, a mnoge devojke se pitaju kada je pravo vreme da zakažu šminkera - šta je tvoj savet? Kada dobijem to pitanje u inbox volim da kažem: "Čim saznate tačan datum i vreme proslave možete zakazati svoj termin."

Uglavnom se mlade sređuju od ranog jutra, tako da je za te termine uvek najveća navala, a da ne biste ostale bez svog termina najbolje je da se na vreme ogranizujete. Nikada nije rano! Isto važi i za mature i apsolventske večeri, koje se uglavnom održavaju uveče i neretko radnim danima. Svaki dan po par škola ima matursko i apsolventsko veče,a svaka devojka bi volela da ima što svežiju šminku. Zato čim škola ili fakultet daju konačan datum održavanja, trk po svoj termin. Kako se kreću cene za šminkanje za svadbe i ima li razlike u odnosu cena za "obično" šminkanje? Konkretno kod mene nema razlike, cena je po terminu, nevezano za događaj na koji se ide.

Podjednako ću se potruditi i za mladu, a i za njenu sestru, kumu ili mamu, tako da nema razloga da cena bude drugačija.

Što se tiče kolega, primetila sam da se većina slaže sa mojim stavom. Takođe, cene se kreću od 30 do 200 evra, u zavisnosti od šminke koja se koristi, iskustva šminkera, da li se ide na teren itd. Postoji dosta faktora zbog kojih cene variraju. Šta je savet koji voliš da daš mladama koje nemaju ideju šta bi uradila za šminku za najlepši dan? Uglavnom volim da im kažem da za taj dan ostanu dosledne sebi i ne iskaču previše iz zone komfora, odnosno da ne eksperimentišu. Sigurica je uvek najbolji izbor za najbitniji dan.

Proba šminke - obavezno ili ne? Uvek sam za probu ako devojka nije sigurna šta želi ili se nikada pre toga nije šminkala. I nama šminkerima je lakše kada smo već upoznali lice i karakter devojke i znamo njena očekivanja od šminke za taj dan. Takođe se probom smanjuje stres na sam dan venčanja, koji je prisutan od ranog jutra :) Šta si primetila tokom godina iskustva da devojke preferiraju da izaberu za šminku za venčanje? Devojke godinama ne odstupaju od svedene šminke što podrazumeva roze/nude tonove, uglavnom sa šimerom na očima i nude karminom. A u skladu sa bojom tena, kose i očiju doziramo i intenzitet šminke. Najčešće vole da kažu: Ne želim jako, ali da se vidi da sam našminkana

Savršena šminka po savetu šminkerke

Jelena je na svojoj stranici i objavila kako po njoj jedan savršen "bridal look" treba da izgleda. Bronzani ten, prirodno rumenilo, hajlajter, a na očima izblendovani ajlajner i senke koji dovode do izražaja njenu boju očiju, a ovaj makeup look je definitvno savršen za venčanje, ali i bilo koju drugu priliku.

Možeš li da nam podeliš neke "male tajne velikih majstora" - kako se postaraš da šminka izdrži ceo dan bez pomeranja? Prvenstveno je bitna priprema kože i dobra hidratacije. Ako nismo dobro hidrirali kožu, možemo očekivati da će koža početi da upija puder i da devojka ostane u pečatima. Zatim slojevi, al ne debeli slojevi pudera na šta svi pomisle kada se pomenu šminkeri, već više tankih slojeva kremastih proizvoda a zatim preko dobro setovati kamenim i praškastim proizvodima. I na kraju, fiksator kao placebo efekat, jer bez svega gore navedenog fiksator nikako neće uticati na dugotrajnost šminke. Da li devojke na terminima obično znaju sta žele ili više vole u razgovoru sa tobom da vide kako da se našminkaju? Čak i one koje mi pokažu sliku i znaju šta vole, a još bitnije šta ne vole, žele da se konsultuju sa mnom. Uglavnom pre šminkanja volim da prođemo kroz ceo proces zajedno, od tena do usana, kako bih stekla pravu sliku o tome šta je devojka zamislila, a naravno na kraju, dodajemo i oduzimamo sve što devojka želi.

Na Jeleninom profilu možete videti razne predloge za šminku za specijalne prilike, a za sva pitanja i dileme, možete je kontaktirati na njenom profilu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

(Espreso/T.Š.)