Dejan Kamenjašević, Foto: Starsport©

"mora da ima ime"

"SAN I REALNOST SU DVE RAZLIČITE STVARI!" Generalni direktor Dubaija otkrio budžet i prvu želju za trenera (FOTO)

E sada, ne zavisi to toliko od mene koliko zavisi od svih drugih situcija koje ne mogu da iskontrolišem, kaže čelnik novog člana ABA lige

Objavljeno: 31.05.2024. 10:44h

Dejan Kamenjašević, generalni direktor KK Dubaija pričao je o budžetu tima, kao i angažovanju trenera.

- Imaćemo budžet od četiri miliona evra. Iza nas stoji grad koji nam je dao ime, ali mi smo u obavezi da nađemo sponzore, da obezbedimo televizijska prava, napunimo dvoranu. Želimo da budemo jedan stabilan klub koji zavisi od sebe, a ne države. Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na jednom normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gde ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš - rekao je Kamenjašević za Mozzart Sport.

Dejan Kamenjaševićfoto: Starsport©

Svetislav Pešić, selektor Srbije i Aleksandar Đorđević, selektor Kine pominjali su se kao potencijalni treneri novog člana ABA lige.

- Mi nemamo još potpisanog trenera, ali imamo dogovorenog. Znamo da on mora da bude sa naših prostora jer igramo ABA ligu i želimo da on razume naš mentaliet i takmičenje u kojem učestvujemo. I nama u klubu će biti lakše da se shvati koncept koji želimo da gajimo ovde, a ne da sada dovodimo nekog Amerikanca. To je sve logika koju sledimo. Po standardima koje su naši vlasnici postavili on mora da ima ime, iskustvo i da može da stane iza ovog projekta i bude pokazatelj toga da razmišljamo ozbiljno kada je reč o dolasku i ostanku u Evropi. Sa te strane nam je važno ko će biti ta osoba jer će ona biti ne samo markentiški, već i sportski pečat svemu što smo uradili dosada - istakao je Kamenjašević.

Svetislav Pešić i Aleksandar Đorđevićfoto: Starsport©

Posebno je pričao o aktuelnom strategu "orlova."

- On je meni kao drugi otac, čovek koji je najviše zaslužan zašto sam ja sada ovde. U njemu vidim legendu i najvećeg evropskog stručnjaka. Definitivno je to bio moj san, međutim san i realnost su dve različite stvari. Moramo da znamo da je Pešić u ovom momentu skoncentrisan na reprezentaciju i Olimpijske igre i ja tu ne želim da smetam jer mislim da je njemu to mnogo važno, a ako je njemu važno onda je i meni važno. On sam ne bi hteo da se o tome razgovara dok se na završe Igre, ali niko nikad nije krio da je to bila moja želja. E sada, ne zavisi to toliko od mene koliko zavisi od svih drugih situcija koje ne mogu da iskontrolišem - poručio je Kamenjašević

Bonus video:

(Espreso/Mozzart Sport/G.K/Preneo:V.P)