Lazanje, Foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

recept

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA LAZANJE KOJE ĆE SE SVIDETI SVIMA: Srbi ih obožavaju jer se spremaju sa KROMPIROM

Umesto originalnih napravite lazanje sa krompirom. Jednako su ukusne

Objavljeno: 30.05.2024. 17:20h

Lazanja je pozanti specijalitet italijanske kuhinje. Sa vama smo podelili i originalni recept Đenara Kontalda kako da napravite ovo ukusno jelo, a sada vam donosimo malo drugačiji recept. Napravite lazanju sa krompirom koja je popularna na Instagramu. Sastojci su slični jedino što se testo menja ovim povrćem. Obavezno isprobajte ovaj recept jer je neverovatno ukusan.

Sastojci:

500 g krompira

Za bolonjeze (ragu):

45 ml maslinovog ulja

25 g putera

1 crni luk

1 stabljika celera

1 šargarepa

150 g slanine

400 g mešanog mlevenog mesa

200 ml crvenog vina

2 kašike paradajz pirea

200 ml bujona

foto: Printscreen/Youtube/ThatGirlCanCook_

Za bešamel sos:

100 g neslanog putera

80 g brašna

1 l mleka

Recept za lazanje sa krompirom:

Istopite puter, pa dodajte brašno i dobro promešajte da ne ostanu grudvice. Kada se smesa zgusne sipajte mleko, a zatim dodajte so, biber i muskatni oraščić. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se svi sastojci ne sjedine. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte sitno seckani luk, celer, šargarepu i slaninu, pa dinstajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte meso i dobro propržite. Pojačajte temperaturu, sipajte vino i ostavite da ispari. Razblažite paradajz pire u malo bujona i umešajte u meso. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 2 sata, proveravajući i s vremena na vreme dodajući malo bujona da se sos ne osuši. Isecite krompir na baš tanke kolutove, pa u tepsiju sipajte bolonjez fil u tankom sloju, pa poređajte krompir i sipajte bešamel sos. Ponavaljte dok imate sastojke, a poslednji sloj treba da bude bešamel. Pospite rendanim sirom i pokrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. Zatim skinite foliju i zapecite.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)