Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport©

zanimljivo

OGLASIO SE I PRIZNAO: ''Odradili smo sjajan posao bez Jokića na Mundijalu, što se mene tiče...''

Šta kažete na ovu izjavu?

Objavljeno: 30.05.2024. 09:37h

Dejan Bodiroga, pričao je o aktuelnim temama koje se pominju u poslednje vreme, među kojima je učešće Crvene zvezde i Partizana u Evroligi.

Prvi čovek Evrolige se dotakao i reprezentacije, gde je spomenuo i dobro poznat slučaj sa Nikolom Jokićem.

Dejan Bodiroga foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Reprezentacija je napravila sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu prošle godine. Trener Pešić i svi reprezentativci odradili su sjajan posao, i to bez Nikole Jokića. Ako bude igrao, bićemo još jači, ali treba pohvaliti momke koji su bili na Mundijalu. Košarka je timski sport, tim je uvek najvažniji, a pojedinac se uvek izdvoji. Što se tiče mene i moje generacije, uvek je bila privilegija da se nosi dres nacionalnog tima. Danas, svako ima svoj odnos prema reprezentaciji. Drugačije je vreme, kod nas se nije postavljalo pitanje igranja ili neigranja. Uopšte nismo razmišljali na taj način. Poštujem svačiju želju i stav, ali igranje za reprezentaciju je najlepša moguća stvar. Klub je jedno, a reprezentacija nešto sasvim drugo - rekao je Bodiroga.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi C, zajedno sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifkacionog turnira u Portoriku.

Bonus video:

(Espreso/Iva Krga)