Karlos Alkaras, Foto: Loic Baratoux / Zuma Press / Profimedia

rolan garos 2024

ALKARAS SE NAMUČIO, ALI JE OSVETIO NOVAKA: Španac jedva slomio otpor kvalifikanta!

Dosta teže od očekivanog

Objavljeno: 29.05.2024. 17:21h > 17:23h

Karlos Alkaras se uz dosta muke plasirao u 3. kolo Rolan Garosa.

Španski teniser je u okviru 2. runde savladao Jespera De Jonga iz Holandije rezultatom 3:1 (6:3, 6:4, 2:6, 6:2).

Holanđanin je u glavni žreb stigao kroz kvalifikacije u kojima je savladao i Denisa Novaka, kojeg je Karlitos sada uspeo da osveti.

Ovo je bio njihov prvi međusobni duel, a meč je trajao 191 minut.

De Jong je sjajno otvorio meč i već u drugom gemu je napravio brejk. Ipak, Alkaras je odmah uzvratio ribrejkom.

U sedmom gemu Španac stiže do novog brejka i vođstva od 4:3. U narednom gemu De Jong je propustio tri vezane brejk šanse, ali se Španac izvukao. U devetom gemu Karlitos stiže do još jednog brejka i osvaja prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set doneo je veliku borbu. Imali smo prilike da vidimo ogroman broj brejk šansi na obe strane, ali brejka nije bilo.

Propuštali su svoje prilike obojica tenisera, a onda je Alkaras u najvažnijem trenutku uspeo da stigne do brejka i seta. Pri rezultatu 5:4 oduzeo je servis Holanđaninu i osvojio drugi set rezultatom 6:4.

De Jong je dominirao u trećem setu. Sačuvao je svoj servis bez ikakvih problema, a pored toga je napravio dva brejka, pa je ovaj deo igre osvojio rezultatom 6:2.

Jesper De Jongfoto: Loic Baratoux / Zuma Press / Profimedia

U prva četiri gema četvrtog seta videli smo četiri brejka. Činilo se kao da gledamo meč iz ženske kategorije, pošto obojica tenisera nikako nisu mogla da sačuvaju svoj servis.

Prvi je u tome uspeo Alkaras, pa je poveo sa 3:2. On je, ispostaviće se, tako slomio otpor rivala, pošto je osvojio još tri gema u nizu i rezultatom 6:2 osvojio četvrti set i izborio plasman u 3. kolo.

Alkarasov naredni rival biće bolji iz duela između Sebastijana Korde i Sonvu Kvona.

Bonus video:

(Espreso/Andrej Kosić)