Najsavršeniji recept za klafuti, Foto: Printscreen / Tik Tok / maja_jalsovec

RECEPT

KLAFUTI JE FRANCUSKI VOĆNI DESERT KOJI MORATE PROBATI: Zaljubićete se na PRVI ZALOGAJ, ukus koji je osvojio SVET

Neodoljivi i sočni tradicionalni francuski desert, za sve sladokusce.

Objavljeno: 29.05.2024. 13:58h

Klafuti je voćni desert koji će vas oboriti s nogu svojim prefinjenim ukusom punim voća. Umesto borovnica možete staviti i trešnje ili jagode, ukus je prava fantazija.

Potrebno je:

Dobro umutite jajafoto: printscreen/youtube/Home Made Recipes
  • 400 borovnica
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 ml mleka
  • 70 g putera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • i još 20g putera
  • kao i 50g šećera za premazivanje kalupa

Priprema: Rernu zagrejte na 170 stepeni. Kalup za pečenje namažite puterom i pospite kristal-šećerom. Jaja penasto umutite sa šećerom, dodajte pavlaku, mleko, vanilin šećer, prašak za pecivo, otopljen puter, so i na kraju brašno. Sve dobro izmešajte. Borovnice složite u kalup i prelijte dobijenom smesom. Pecite kolač na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Bon appetit!

BONUS VIDEO:

(Espreso / Alo trpeza / Prenela: I.O.)