Slatko od belih trešanja, Foto: Printscreen/ Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

UKUS TRADICIJE

OVO SU SAMO NAŠE BAKE SPREMALE, DANAS JE RECEPT ZABORAVLJEN: Evo kako se sprema DOMAĆE slatko od BELIH TREŠANJA

Miris i ukus detinjstva

Objavljeno: 28.05.2024. 22:45h > 22:47h

Dragica Marković (@mamita_dane_i_jodze) vodi sjajan profil, putem kog promoviše srpsko selo i sve njegove kvalitete. Deli i sjajne, domaće recepte, kojima niko ne može da odoli!

Otkrila je recept za domaće slatko od belih trešanja. Evo kako se sprema.

foto: Printscreen/ Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Recept:

Šećer i vodu staviti da se špinuje. U ušpinovani šećer spustiti trešnje i kuvati, povremeno skidati penu. Posle 15 minuta kuvanja dodati limun sečen na kolutove i listiće rozetle, pa nastaviti kuvanje (za 2 kg potrebno je oko 35 minuta kada počne da vri). Proveriti na tacnici da li je slatko kuvano, staviti par kašika soka i ohladiti. Ako je sok gust, slatko je kuvano.

Bonus video:

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)