Prženje crnog luka, Foto: Printscreen / Youtube /Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautif

trik

POZNATI KUVARI DODAJU TAJNI SASTOJAK DOK PRŽE LUK: Kad jednom probate OVO nećete prestati da stavljate - SAVRŠENO

Prženje luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će njegov ukus podići na potpuno novi nivo.

Objavljeno: 28.05.2024. 16:33h

Umesto ulja, šećer je tajni sastojak koji će ukusu luka dati bogatiju i slađu dimenziju, prenosi N1 Zagreb.

Dodavanjem prstohvata šećera tokom prženja, luk se blago karamelizuje, što ga čini ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalni pojačivač ukusa, ali je važno da ne preterujete kako ne biste previše zasladili jelo.

Evo u čemu je tajnafoto: Profimedia

Za najbolje rezultate prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim.

Takođe, prženi luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će doprineti bogatom ukusu vaših jela, piše Krstarica.

Sada, uz samo malo šećera, od običnih jela možete napraviti gurmanske poslastice koje će vaši gosti jednostavno obožavati.

BONUS VIDEO:

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)