Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

sjajno

AKO KUVATE MLAD KUPUS OVA DVA SASTOJKA OBAVEZNO MORATE DA DODATE: Samo tako ćete poboljšati ukus, daju POSEBAN ŠMEK

Jeftin je i zdrav, pa treba češće da bude na trpezi

Objavljeno: 26.05.2024. 19:13h

Najlepše je doba godine kada su tezge i marketi puni svežeg voća i povrća. Ovih dana na svakoj pijaci može se naći mladi kupus, a od ovog povrća možete pripremiti odličan kuvani slatki kupus.

Ovo jelo koje su spremale i naše bake je jeftino, zdravo i ukusno, pa čak i kada je napravljeno bez mesa.

Mnoge domaćice dodaju mu meso ili flekice od testinene, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.

foto: RINA

Možda će vam zvučati neobično, ali verujte da mu poboljšava ukus i daje mu neki poseban šmek.

U pitanju su senf i sirće. A evo kako se i kada dodaju.

Senf

U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.

Sirće

Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje posle pola sata i to samo jedna kašika, piše Stvar ukusa. Možete dodati bilo koje sirće, ali najbolji ukus daje mu vinsko sirće.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)