sjajno
AKO KUVATE MLAD KUPUS OVA DVA SASTOJKA OBAVEZNO MORATE DA DODATE: Samo tako ćete poboljšati ukus, daju POSEBAN ŠMEK
Jeftin je i zdrav, pa treba češće da bude na trpezi
Najlepše je doba godine kada su tezge i marketi puni svežeg voća i povrća. Ovih dana na svakoj pijaci može se naći mladi kupus, a od ovog povrća možete pripremiti odličan kuvani slatki kupus.
Ovo jelo koje su spremale i naše bake je jeftino, zdravo i ukusno, pa čak i kada je napravljeno bez mesa.
Mnoge domaćice dodaju mu meso ili flekice od testinene, iako postoje 2 sastojka koja svi imaju kod kuće, a koji će sladak kupus učiniti mnogo ukusnijim.
Možda će vam zvučati neobično, ali verujte da mu poboljšava ukus i daje mu neki poseban šmek.
U pitanju su senf i sirće. A evo kako se i kada dodaju.
Senf
U sladak kupus pred kraj kuvanja dodajte 1-2 kašičice senfa u prahu ili običnog senfa, koji god da imate kod kuće. Daće jelu poseban šmek.
Sirće
Mnoge domaćice ne dodaju sirće kada kuvaju kupus, ali on takođe, kao i senf, poboljšava ukus jelu i daje mu određenu kiselost. Sirće se dodaje posle pola sata i to samo jedna kašika, piše Stvar ukusa. Možete dodati bilo koje sirće, ali najbolji ukus daje mu vinsko sirće.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)