Salata od cvekle, Foto: Printscreen/YT/Dozus Cook

morate da probate

OVA SALATA OD CVEKLE IDE UZ SVAKU VRSTU MESA: Sprema se LAKO, a ukus je NEVEROVATAN

Od cvekle možete da cedite sok, ali je definitvno najukusnija kada se od nje pravi salata

Objavljeno: 26.05.2024. 18:24h

Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Kod nas se obično od ovog povrća prave salate ili cede sokovi, a salata od cvekle najbolje ide uz pečenje i roštiljsko meso. Termička obrada cvekle je malo duži proces, a mi vam predlažemo kako da je brzinski skuvate za 15 minuta.

Sastojci:

500 g cvekle

3 čena belog luka

1 kašika sirćeta

1 kašičica šećera

1 kašičica korijandera

2 kašičice senfa

1 kašika ulja

1 kašika susama

Recept za salatu od cvekle:

Skuvajte cveklu, pa kada se ohladi izrendajte je. Stavite u posudu, pa dodajte mleveni beli luk, so, biber, korijander, senf, ulje, sirće i dobro promešajte. Na kraju dodajte susam koji se kratko propržili.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)