recept
KADA PROBATE OVU DOMAĆU PAŠTETU VIŠE NIKADA NEĆETE KUPITI DRUGU: Toliko je ukusna da ćete odmah spremati još
Najbolji recept za pileću paštetu
Pašteta je jedan od proizvoda na kojima su rasle generacije naših starijih, te je neizostavan deo svakog frižidera u našoj zemlji.
Umesto da kupujete namaze u čiji sastav niste potpuno sigurni, bolje je da je sami kod kuće napravite. Paštetu mnogi vole i često se kupuje, a možete da je napravite od sastojaka koje generalno uvek imate u sopstvenom domu.
Priprema je vrlo jednostavna, a ukus fantastičan. Ovo je recept za pileću paštetu kojoj niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 350 g piletine (bilo koji deo)
- 1 crni luk
- 2 kašike senfa
- so, biber, beli luk u prahu, ljuta paprika
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 ml bujona
Meso skuvajte ili ispecite. Ako ste izabrali belo meso ništa ne morate da radite, a ako ste izabrali neki drugi deo mesa skinite kosti i kožu. Meso stavite u blender, pa dodajte seckani luk koji ste prethodno propržili. Posolite i pobiberite. Zatim u blender sipajte bujon, ulje, začine i senf. Sve dobro izblendirajte i stavite u staklenu posudu. Paštetu možete da držite u frižideru do 5 dana.
Bonus video:
(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)