Pašteta, Foto: Profimedia

recept

KADA PROBATE OVU DOMAĆU PAŠTETU VIŠE NIKADA NEĆETE KUPITI DRUGU: Toliko je ukusna da ćete odmah spremati još

Najbolji recept za pileću paštetu

Objavljeno: 26.05.2024. 17:35h > 17:39h

Pašteta je jedan od proizvoda na kojima su rasle generacije naših starijih, te je neizostavan deo svakog frižidera u našoj zemlji.

Umesto da kupujete namaze u čiji sastav niste potpuno sigurni, bolje je da je sami kod kuće napravite. Paštetu mnogi vole i često se kupuje, a možete da je napravite od sastojaka koje generalno uvek imate u sopstvenom domu.

Priprema je vrlo jednostavna, a ukus fantastičan. Ovo je recept za pileću paštetu kojoj niko neće moći da odoli.

foto: Profimedia

Sastojci:

- 350 g piletine (bilo koji deo)

- 1 crni luk

- 2 kašike senfa

- so, biber, beli luk u prahu, ljuta paprika

- 3 kašike maslinovog ulja

- 100 ml bujona

Meso skuvajte ili ispecite. Ako ste izabrali belo meso ništa ne morate da radite, a ako ste izabrali neki drugi deo mesa skinite kosti i kožu. Meso stavite u blender, pa dodajte seckani luk koji ste prethodno propržili. Posolite i pobiberite. Zatim u blender sipajte bujon, ulje, začine i senf. Sve dobro izblendirajte i stavite u staklenu posudu. Paštetu možete da držite u frižideru do 5 dana.

Bonus video:

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)