Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

morate znati

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠE UŠTIPKE: Samo ovako testo neće upiti VIŠAK MASNOĆE

Recep za ove možda i najbolje uštipke je veoma jednostavan a najbolje od svega je što uvek ispadaju odlični!

Objavljeno: 25.05.2024. 21:26h

Zamesiti testo kao za hleb i ostaviti da odstoji 60 minuta na toplom mestu.

Sastojci: 300 g običnog brašna, 200 ml vode, 5 g soli i pola kocke svežeg kvasca (20 g).

Priprema:

1. Zamesiti testo kao za hleb i ostaviti da odstoji 60 minuta na toplom mestu. Namazati ruke sa malo ulja, kidati loptice od testa i stavljati ih u zagrejano ulje.

2. Pržiti ih na srednjoj temperaturi, a zatim ih izvaditi na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

3. Uštipci se mogu poslužiti sa slanim i slatkim dodacima, a ako mesite hleb, možete zamesiti još testa i odvojiti deo za uštipke.

Prijatno, i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.S./Espreso zabava)