morate znati
EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠE UŠTIPKE: Samo ovako testo neće upiti VIŠAK MASNOĆE
Recep za ove možda i najbolje uštipke je veoma jednostavan a najbolje od svega je što uvek ispadaju odlični!
Zamesiti testo kao za hleb i ostaviti da odstoji 60 minuta na toplom mestu.
Sastojci: 300 g običnog brašna, 200 ml vode, 5 g soli i pola kocke svežeg kvasca (20 g).
Priprema:
1. Zamesiti testo kao za hleb i ostaviti da odstoji 60 minuta na toplom mestu. Namazati ruke sa malo ulja, kidati loptice od testa i stavljati ih u zagrejano ulje.
2. Pržiti ih na srednjoj temperaturi, a zatim ih izvaditi na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
3. Uštipci se mogu poslužiti sa slanim i slatkim dodacima, a ako mesite hleb, možete zamesiti još testa i odvojiti deo za uštipke.
Prijatno, i javite nam kako vam se dopao recept!
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.S./Espreso zabava)