Čizburger, Foto: Espreso.co.rs

sočno

OVO JE RECEPT ZA ČIZBURGER KAO IZ RESTORANA, TOPI SE U USTIMA: Nemojte više BACATI PARE na skupocene restorane

Brzo se sprema, još brže pojede i malo je reći da ga svi obožavaju

Objavljeno: 25.05.2024. 14:44h

Čizburger "proslavlja" stoti rođendan ove godine, a recept za njega je gotovo identičan u svim restoranima.

Ovaj omiljeni specijalitet mnogima je drag zbog dobrog razloga, a uverićete se u to i sami zahvaljujući ovoj pripremi.

Sastojci za čizburger

- 150 g mešanog mlevenog mesa, za jedan čizburger

- lepinje za hamburgere

- kačkavalj u listićima

- zelena salata

foto: PRINTSCREEN/YT/GORDON RAMSAY

- paradajz

- kiseli krastavčići

- crveni luk

- so

- biber

Sastojci za sos

- 2 kašike majoneza

- pola kašike senfa

- 1 kašičica aleve paprike

- prstohvat belog luka u prahu

- malo sitno seckanog crnog luka

- so

Priprema čizburgera

Pripremite nelepljivi tiganj.

Podelite meso na manje pljeskavice, formirajući ih prema veličini lepinje. Meso treba da viri izvan lepinje do pola centimetra.

Napravite lagani udubljenje u sredini svake pljeskavice kako biste sprečili da se tokom prženja uveća, zatim posolite i pobiberite sa obe strane.

Pre prženja, pripremite sos. U činiju stavite sve potrebne sastojke, dodavajući po ukusu one namirnice koje želite naglasiti.

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Položite pljeskavice i blago ih pritisnite špatulom, pazeći da ne istisnete sav sok iz mesa.

Pržite meso oko dva minuta s jedne strane, pa isto toliko s druge. Nakon što ga okrenete i prođe još dva minuta, dodajte list sira i pržite dok se sir ne rastopi.

Dok se meso prži, pripremite lepinje.

Donju lepinju premažite sosom, zatim stavite list zelene salate, jedan do dva koluta paradajza, meso sa sirom, kriške krastavca i crvenog luka, te prekrijte gornjom lepinjom takođe premazanom sosom.

Čizburger možete poslužiti uz pomfrit. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)