Doručak, Foto: Bakina kuhinja

morate da probate

OVAJ TURSKI DORUČAK OBOŽAVA CEO SVET: Otkrivena TAJNA koja daje poseban ukus (RECEPT)

Recept za omiljeni turski doručak obavezni zapišite, jer svako ko ga bude probao, pitaće vas kako ste ga napravili, gotovo smo sigurni u to!

Objavljeno: 25.05.2024. 13:00h

Menemen je tradicionalno tursko jelo koje se najčešće služi za doručak uz domaću lepinju. Sadrži mnogštvo povrća koje mu daje fanstastičan ukus, a pritom je i veoma zdravo. Ovaj specijalitet je dobio ime po gradu severno od Izmira i služi se u metalnoj činiji gde je i spremano.

Potrebno je:

4 paprike različite boje

1 ljuta paprika

2 glavice crnog luka

foto: Bakina kuhinja

20 ml maslinovog ulja

20 gr putera

3 veća paradajza

3-4 jajeta

malo šećera

po ukusu so i biber

seckani peršunov list

Priprema:

Papriku i paradajz dobro oprati. Iseckati papriku na sitne kocke, a ljutu papriku na kolutove tako da nema semenki. Paradajz oljuštiti i iseckati na sitnije kocke. U dublji tiganj staviti ulje i puter da se zagreju, dodati sitno iseckani crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati iseckanu papriku, malo posoliti i poklopiti da se dinsta dok ne bude do pola mekana. Nakon toga dodati paradajz, malo pošećeriti, poklopiti i ostaviti da sve krčka dok paradajz ne odmekne.

Možete paradajz malo ispasirati pasirkom za krompir ili samo viljuškom zgnječiti da se dobije pire. U mekano povrće razbiti 3-4 jajeta po obodu tiganja, pobiberiti i još malo posoliti sve, a onda drvenom viljuškom nežno mešati jaja da se sjedine s povrćem. Ostaviti sve još nekoliko minuta da ukrčka. Topao menem posuti sitno iseckanim peršunovim listom.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)