Supa, Foto: Printscreen/youtube/Kuhajmo zajedno

recept

OVE 4 GREŠKE DOMAĆICE PRAVE KADA SPREMAJU SUPU: Evo zašto vam bude BLJUTAVA i BEZUKUSNA

Ovo su česte greške koje prave i iskusne domaćice, a pročitajte i kako da ih izbegnete

Objavljeno: 01.06.2024. 13:31h

Supa se obično služi pred glavno jelo, a na slavama je nezaobilazna. Najčešće se prave pileća i supa sa knedlama, a bez obzira na njihovu jednostavnu pripremu postoje trikovi koji će svaku supu učiniti još ukusnijom. Već smo sa vama podelili trikove za najbolje knedle, a sada vam otkrivamo i kako da napravite savršenu supu.

Evo koje 4 greške domaćice često prave:

Gustina

Supa nije čorba i ona ne treba da bude gusta već retka. Zato nemojte da preterujete sa namirnica koje mogu da je zgusnu jer će tako izgubiti na ukusu.

foto: Youtube printscreen/Bokina kuhinja

Nije dovoljno slana

Supu uvek treba dovoljno da posolite, jer to je prva stvar koja će joj pokvariti ukus. Začinsko bilje ne može da nadomesti nedostatak soli, zato je uvek probajte.

Neprovereni recepti

Ponekad je jelo osuđeno na propast od samog početka jer koristite neproverene recepte. Često se dešava da količina sastojaka ili priprema nije tačna i zato koristite samo proverene recepte.

Ignorisanje začina

U Srbiji se začini ne upotrebljavaju kao u inostranstvu, a oni zaista doprinose boljem ukusu. Zato se nemojte ustručati da je začinite.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)