recept
OVO JE TAJNA KOJU SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA: Samo na ovaj način će UŠTIPCI biti VAZDUŠASTI i MEKANI
Recept koji će vam svi tražiti
Uštipci su po svom izgledu slični krofnama, ali po ukusu sličniji su hlebu. Oni su i jedno od omiljenih starinskih jela koje se i danas rado pravi. Iskusne domaćice već znaju brojne trikove kako da budu vazdušasti i sočni.
Recept za vazdušaste uštipke koji se prave za manje od 15 minuta te mogu biti odlično rešenje za doručak ili večeru kada ste u gužvi.
Sastojci:
2 šolje brašna
2 kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
2 kašike šećera
2 jaja
1 šolja mleka
1/4 šolje rastopljenog putera
ulje za prženje
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke, potom im dodajte šolju mleka i četvrtinu šolje rastopljenog putera. Mešajte sve dok ne dobijete glatko testo. Testo odvajajte rukom u manje loptice ili većom kašikom.
Ulje za prženje dobro zagrejte i u njega spuštajte loptice od testa. U zavisnosti od veličine šerpe stavljajte po par komada kako bi imali prostora da se prže, a da se ne slepe. Kad postanu zlatno smeđi izvatite ih i ređajte na tanjir prethodno pokriven ubrusom kako bi upio masnoću.
Bonus video:
(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)