Faširane šnicle, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

savet

OVA 3 SASTOJKA DOMAĆICE UVEK DODAJU U MLEVENO MESO, A NE TREBA: Pokvariće ukus faširanih šnicli, obratite pažnju

Napravite najukusnije faširane šnicle po receptu poznate ruske kuvarice

Objavljeno: 22.05.2024. 19:29h > 19:33h

Mnoga srpska jela sadrže mleveno meso, a kako ono nije skupo često se hrana pripremljena od ove namirnice može naći na trpezi. Ono što se najviše priprema su ćufte i faširane šnicle. Mnoge srpske domaćice u faširane šnicle dodaju jaja, prezle, luk... a ruska kuvarica Julija Arhipova predlaže da to ne radite, jer meso neće biti sočno.

Evo zašto ne treba dodavati jaja

Jaja se često stavljaju u mleveno meso kada pripremate faširane šnicle kako bi delovalo kao da je količina veća, ali ona samo čine da meso bude gumeno.

foto: Printscreen/Youtube/peaceful_cooking

Evo zašto ne treba dodavati crni luk

Problem sa lukom je što on može da nadjača prirodni ukus mesa. Umesto da ga dodajete u mleveno meso, vi ga poslužite uz jelo.

Evo zašto ne treba dodavati hleb

Hleb natopljen u vodi ili mleku može uzrokovati da faširane šnicle budu tvrde i tamne. Ako ga izbacite meso će biti sočnije.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)