Torta sa višnjama, Foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

morate da probate

NUGAT TORTA SA VIŠNJAMA NATERAĆE VAS DA POLIŽETE TANJIR: Toliko je ukusna da joj niko ne može odoleti (RECEPT)

Kombinacija na koju niko ne može da ostane ravnodušan

Objavljeno: 22.05.2024. 20:45h > 20:52h

Znamo da u ovo užurbano vreme svi pokušavaju da se što kraće zadržavaju u kuhinji. Ipak, neke poslastice zaslužuju svaki sekund pripreme jer je njihov ukus zaista fenomenalan.

Jedna od takvih poslastica je i nugat torta sa višnjama. U sebi objedinjuje najlepše ukuse - slatku čokoladu, bogati ukus lešnika i kiselkaste višnje. Kombinacija kojoj niko ne može da odoli.

Ima četiri korice i kombinaciju dva kremasta fila u koja su uronjene višnje. Mi imamo recept, vi nabavite sastojke, nađite vreme i isprobajte ovaj savršen desert.

foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

Vreme pripreme:

90 minuta

Sastojci:

Za kore:

16 belanaca

16 kašika šećera

16 kašika mlevenih lešnika

4 kašike brašna

Za fil:

16 žumanaca

350 g šećera

200 g bele mlečne čokolade

300 g putera (može i margarin)

100 g lomljenih lešnika

foto: Printscreen/youtube/ Home Made Recipes

I još:

300 ml slatke pavlake

2 dcl kisele pavlake

100 g nugat mlečne čokolade

2 kašike šećera u prahu

300 g višanja

šlag ili čokolada za dekoraciju

Priprema:

Najpre odvojite belanca i žumanca. Umutite četiri belanca u čvrst sneg, pa tome dodajte šećer sve vreme muteći. Kada se šećer istopi dodajte lešnike i brašno. Promešajte špatulom.

Sipati u pleh posut brašnom i peći u unapred zagrejanoj rerni nekih 12 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Postupak ponoviti dok ne ispečete ukupno četiri kore.

Umutite žumanca sa šećerom i skuvati fil na pari.U vruć fil dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Kad se fil prohladi dodajte puter i lomljeni lešnik.

Višnje bez koštica operite i ocedite. Umutite slatku pavlaku. Posebno otopite nugat čokoladu i pomešajte je sa kiselom pavlakom i sećerom u prahu.

Torta se filuje na sledeći način: Najpre stavite koru, pa jednu trećinu fila, pa polovinu višanja. Preko toga polovinu slatke pavlake. Potom ponovo kora, druga trećina fila i ostatak slatke pavlake. Na treću koru stavite fil od kisele pavlake i čokolade, preko njega ostatak višanja.

Tortu ostavite u frižider dvadesetak minuta, potom staviti poslednju koru, preko poslednju trećinu fila i ukrasiti je po želji. Može šlag, a može i čokolada, šta ko voli.

Kada se dobro ohladi, najbolje preko noći, poslužite.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)