morate znati
KOLIKO SE JAJA DODAJE U SMESU ZA PALAČINKE? Samo ovo je IDEALNA KOLIČINA - da vam ne bi ispale GNJECAVE I GUMENE
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, da će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja
Palačinke uopšte nije teško pripremiti – potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno veština prevrtanja u tiganju. To je ono što većina ljudi misli.
Ne, nije sve tako jednostavno, i neretko se dogodi da smesa za palačinke nije dobra i jednostavno ne uspe.
Osim toga, jedan od najčešćih problema je taj što palačinke ne ispadnu mekane.
Ali koja je poenta i kako napraviti savršeno testo za palačinke?
Najvažnije je voditi računa o količini i kvaliteti pojedinih sastojaka, kao što su, na primer, jaja, piše Krstarica.
Koliko jaja treba dodati u testo?
Oni koji su početnici u kuvanju uglavnom misle da će smesa biti bolja što je više jaja u smesi. Međutim, to će zapravo samo da pokvari ukus i palačinke na kraju mogu da budu gumene.
Dakle, ako u 500 ml mleka stavite 3-4 jaja, to je previše, dok je jedno jaje premalo.
I sada se verovatno pitate kako znati koliko jaja treba da stavite? Na svakih 500 ml mleka stavite dva jaja i to je idealna količina.
Ova mera će osigurati pripremu najboljih palačinki.
Na šta još treba obratiti pažnju?
Ako želite mekane i ukusne palačinke, svakako pripazite koliko brašna dodajete u smesu. Na primer, ako koristite dva jaja i pola litra mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a idealno bi bilo da učinite nekoliko puta.
BONUS VIDEO:
(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)