Doručak, Foto: Printscreen YouTube/Restoran Lovački dom Valjevo

tradicija

OVO JE BIO OMILJNENI DORUČAK LJUDI U STAROJ JUGI: Nema ko ga nije probao, a danas se retko kome SVIĐA

Siromašan doručak koji više niko ne jede, a samo retki ga se sete s nostalgijom

Objavljeno: 19.05.2024. 12:59h

Prva sećanja većina nas vezuju za mirise i ukuse. Skoro svi sa nostalgijom pričamo o detinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela tih davnih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.

Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.

foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hleba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.

Nije bilo vreme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hlebom je bio uobičajan doručak jedne prosečne četvoročlane porodice.

A kako je izgledao vaš doručak iz detinjstva, pišite nam u komentarima ispod teksta.

Bonus video:

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)