Anđela Ignjatović Breskvica, Foto: Youtube / Printscreen/ Amidzi Šou

laka priprema

BRESKVICA OTKRILA RECEPT ZA NJENO OMILJENO JELO: Zapečena PILETINA SA BRESKVAMA oduševiće svakog ko je proba

Jelo koje može svako da spremi

Objavljeno: 18.05.2024. 09:11h

Zapečena piletina sa breskvama po receptu mlade pevačice Anđele Ignjatović oduševiće sve ukućane. Jednostavno se priprema, a zadovoljava sva čula.

Mlada pevačica Anđela Ignjatović poznatija kao Breskvica pokazala se i kao odlična domaćica. Naime, ona je u emisiji „Praktična žena“ predstavila recept za njeno omiljeno jelo zapečena piletina sa breskvama.

Sastojci:

2-3 veća komada piletine sa kožicom i kostima (batak, karabatak, belo meso) 400g breskvi 10 čeri paradajza 1/2 šolje brašna kašičica soli 1/2 šolje soka od pomorandže 2 kašike meda 2 kašike sirćeta kašika seckanog peršuna

foto: Printscreen/Grand Production, Prakticna Zena

Priprema:

Piletinu posolite, a zatim uvaljajte u brašno i propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni. Zatim je stavite u vatrostalnu posudu. Oko piletine stavite polovine breskvi i čeri paradajz.

Pomešajte sok od pomorandže, med i sirće i prelijte piletinu. Pospite peršunom i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni sa aluminijskom folijom, zatim skinite foliju i zapecite kratko dok ne porumeni.

Bonus video:

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)