Gulaš, Foto: Printscreen/YT/KAZAN

morate da probate

SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM

Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera

Objavljeno: 16.05.2024. 23:30h

Gulaš je čuveno jelo na kašiku, a pravi se od nekoliko vrsta mesa koje se satima krčka dok skroz ne omekša. Meso ne može da se prekuva, može samo da bude ukusnije i da se topi u ustima. Ako volite da jedete gulaš, onda obavezno isprobajte i ovaj recept. Dodajte u njega povrće, kao i pikantnu papriku, a umesto da se kuva na šporetu, pecite ga u rerni.

Sastojci:

160 g putera

800 g govedine

1 kašika paradajz paste

2 lovorova lista

malo bosiljka

10 čenova belog luka

350 g čeri paradajza

1 crni luk

2 paprike

2 ljute paprike

foto: Printscreen/YT/KAZAN

Recept za pečeni gulaš sa povrćem:

Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera. Premažite paradajz pastom, pa posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i poređajte čenove belog luka. Zatim poređajte krupno sečen crni luk, kao i papriku i na vrh stavite cele ljute papričice. Poređajte preostali puter, prelijte uljem, poklopite, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 2 sata.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)