Boem kocke, Foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

morate probati

ZAMENITE ČUVENU BOEM TORTU ISTIM KOLAČIMA: Još SLAĐE UŽIVANJE koje će se svideti svima (RECEPT)

Čuvena boem torta ima i svoju verziju u kolačima, a patišpanj sa orasima i žutim kremom glavni su sastojci

Objavljeno: 15.05.2024. 20:15h > 20:18h

Boem kocke sa orasima su savršene sa proslave, a završni sloj je od čokolade. Ukoliko volite orahe možda ćete želeti da napravite i neodoljive sitne kolače sa plazmom i mlevenim orasima. Evo i kako da napravite tradicionalne boem kocke.

Sastojci:

Za kore

11 belanaca

190 g šećera

210 g mlevenih oraha

110 g čokolade u prahu

110 g brašna

foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

Za krem

510 ml mleka

11 žumanaca

90 g brašna

190 g šećera

210 g putera na sobnoj temepraturi

Za glazuru

210 g čokolade za kuvanje

4,5 kašike ulja

4,5 kašike mleka

foto: Printscreen/ Youtube/ Bokina kuhinja

Recept za boem kocke sa orasima

Umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i mutite dok sneg ne postane čvrst. Ubacite mlevene orahe, brašno i prosejanu čokoladu u prahu. Izmešajte metlicom. Smesu podelite na četiri jednaka dela i od toga pecite kore. Pecite na 180 stepeni 10 minuta svaku koru. Kada je kora pečena ostavite je da se ohladi.

Napravite krem tako što ćete da stavite u činiju brašno, šećer, i polovinu mleka. Izmešajte tako da nema grudvica. Ubacite žumanca, pa opet izmešajte. Ostatak mleka stavite da se kuva i kada provri stavite na stranu i sipajte smesu sa žumancima. Vratite da se kuva i mešajte dok ne skuvate krem. Kada ga skuvate prekrijte ga providnom folijom i ostavite da se ohladi. Izlupajte puter, u njega ubacite krem i izradite mikserom.

Krem podelite na tri jednaka dela. Koru stavite na pleh, skinite papir za pečenje i nanesite prvu trećinu krema. Dobro izravnajte i tako slažite ostatak kora i krema dok ne potrošite sve. Napravite čokoladnu glazuru pa je prelijte po kolaču. Kolač ohladite preko noći u frižideru i uživajte.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)