Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

AKO NAPRAVITE OVAJ RUČAK SVI ĆE VAS HVALITI: Bakine BEČKE ŠNICLE i DESERT koji izaziva zavisnost koliko je dobar!

Ovaj ručak sve će zaseniti!

Objavljeno: 15.05.2024. 10:46h

Potrebno je za PRVI recept

DESERT

  • 5 jabuka većih
  • 50 gr badema
  • 50 gr ml oraha50 gr urmi
  • 100 gr ml čokolade
  • 2 ksšike šećera
  • 1/2 kašičice cimeta po želji
  • kockica maslaca

Priprema:

Jabuke oprati i izdubiti Samleti bademe i orahe dodati u njih šećer i cimet i napuniti sa 3-4 kašike mešavine.

foto: Jelajelena Petrovic

Dodati seckane urme i kockice čokolade Odozgo staviti male kockice maslaca i malo jabuke premazati. Peći na 200 stepeni C oko 40-50 min da omeknu. Preliti sa čololadom, karamelom ili šlagom po želji. Servirati uz kuglu sladoleda

BEČKE ŠNICLE na Bakin način

Potrebno je:

  • 4 veće pileća odreska
  • začin za piletinu ulje
  • 100 gr prezli
  • 100 gr brašna
  • 2 jaja
  • ulje

Priprema:

Šnicle blago izlupati pa posuti sa začinom za piletinu. Umutiti jaja dodati 2 kašike mleka.

foto: Jelajelena Petrovic

Na foliju sipati brašno i na drugu stranu prezle. Panirati šnicle. Provući kroz brašno jaja i prezle.

foto: Jelajelena Petrovic

Pržiti u ulju pa kad zarumene sa obe strane vadoto na velike papirne salvete da upije višak masnoće Služiti tople uz željeni prilog

Uzivajte!!!

Bonus video:

(Espreso/Jelena Jela Petrović/Prenosi M.M.)