recept
AKO NAPRAVITE OVAJ RUČAK SVI ĆE VAS HVALITI: Bakine BEČKE ŠNICLE i DESERT koji izaziva zavisnost koliko je dobar!
Ovaj ručak sve će zaseniti!
Potrebno je za PRVI recept
DESERT
- 5 jabuka većih
- 50 gr badema
- 50 gr ml oraha50 gr urmi
- 100 gr ml čokolade
- 2 ksšike šećera
- 1/2 kašičice cimeta po želji
- kockica maslaca
Priprema:
Jabuke oprati i izdubiti Samleti bademe i orahe dodati u njih šećer i cimet i napuniti sa 3-4 kašike mešavine.
Dodati seckane urme i kockice čokolade Odozgo staviti male kockice maslaca i malo jabuke premazati. Peći na 200 stepeni C oko 40-50 min da omeknu. Preliti sa čololadom, karamelom ili šlagom po želji. Servirati uz kuglu sladoleda
BEČKE ŠNICLE na Bakin način
Potrebno je:
- 4 veće pileća odreska
- začin za piletinu ulje
- 100 gr prezli
- 100 gr brašna
- 2 jaja
- ulje
Priprema:
Šnicle blago izlupati pa posuti sa začinom za piletinu. Umutiti jaja dodati 2 kašike mleka.
Na foliju sipati brašno i na drugu stranu prezle. Panirati šnicle. Provući kroz brašno jaja i prezle.
Pržiti u ulju pa kad zarumene sa obe strane vadoto na velike papirne salvete da upije višak masnoće Služiti tople uz željeni prilog
Uzivajte!!!
Bonus video:
(Espreso/Jelena Jela Petrović/Prenosi M.M.)