Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing1

morate znati!

NAJMEKANIJA PITA SA MESOM BEZ KORA IZ TIGANJA: Ovaj ukus će vam danima ostati u sećanjima, odmah zapišite recept

Ukusniju i sočniju pitu sa mesom niste probali, bar tako kažu sv oni koji se je degustirali

Objavljeno: 13.05.2024. 10:39h

Pita sa mesom bez kora puna je sočnog fila i istopljenog sira, te i oni najizbirljiviji je obožavaju! Sprema se neverovatno jednostavno, a jelo je toliko ukusno, da ćete ga praviti bar jednom sedmično!

Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 8 jaja
  • 60 ml guste pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • So i biber
  • 170 g čedar sira
  • peršun

Način spremanja:

Propržite na ulju meso i crni luk. Dodajte so, biber i beli luk u prahu. Izrendajte čedar i dodajte pola preko mesa. U činiji razbijte jaja i umutite ih sa pavlakom pa sipajte u tiganj.Odozgo stavite preostali čedar. Prebacite tiganj u rernu i pecite 20 minuta na175 ° C. Kada je gotovo pospite svežim peršunom, prenosi stil.kurir.rs.

Ukus će vas oduševiti u toj meri da će ova pita sa mesom postati redovna na vašoj trpezi.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)