Tradicionalan kolač sa jabukama, Foto: Printscreen / Youtube / Kuhinjica M

recept

KOLAČ SA JABUKAMA - BRZI DEZERT KOJI ĆE NESTATI SA STOLA: Sočan i slasan, sa mirisom koji VRAĆA U BAKINU KUHINJU

Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.

Objavljeno: 12.05.2024. 21:28h > 21:43h

Tradicionalni kolač sa jabukama koji se sviđa svima.

Potrebno je:

3 jajeta

5 kašika šećera

1 šolja mleka

1/2 šolje ulja

2 šolje brašna

1 kesica praška za pecivo

3 jabuke

1 kašičica cimeta

za posipanje

šećer u prahu

Priprema:

Najlepši kolač od jabukafoto: RINA

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo. Promešajte lagano. Očistite jabuke od kora pa ih isecite na kocke. Dodajte jabuke i cimet, pa promešajte još jednom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok blago ne porumeni. Ostavite da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

(Espreso / Trpeza Alo / Prenela I.O.)