Tradicionalan kolač sa jabukama, Foto: Printscreen / Youtube / Kuhinjica M
recept
KOLAČ SA JABUKAMA - BRZI DEZERT KOJI ĆE NESTATI SA STOLA: Sočan i slasan, sa mirisom koji VRAĆA U BAKINU KUHINJU
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Objavljeno: 12.05.2024. 21:28h
> 21:43h
Ilinka Orović
Tradicionalni kolač sa jabukama koji se sviđa svima.
Potrebno je:
3 jajeta
5 kašika šećera
1 šolja mleka
1/2 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
za posipanje
šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo. Promešajte lagano. Očistite jabuke od kora pa ih isecite na kocke. Dodajte jabuke i cimet, pa promešajte još jednom. Preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok blago ne porumeni. Ostavite da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza Alo / Prenela I.O.)