Foto: YOUTUBE/SCREENSHOT/SISI JEMIMAH'S RECIPES
recept
EVO KAKO SAVRŠENO DA ISPEČETE PILE: Caaka je u jednom ZAČINU zbog kog je HRSKAVO kao čips, a cedi se od SAFTA
Ukoliko želite da savršeno ispečete pile, biće vam potrebne i namirnice poput belog luka, majčine dušice i još neki.
Objavljeno: 12.05.2024. 12:32h
> 12:40h
Marija Marković
Mnogi ljudi su ljubitelji piletine, ali se često pribojavaju da ga celog ispeku, misleći da neće dobro ispasti.
Uz ovaj način pripreme možete biti sigurni da nećete pogrešiti.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- celo veće pile
- veza majčine dušice
- veći limun
- tri čena belog luka
- malo žalfije
- 50 g maslaca
- so, biber
Priprema:
Pile dobro oprati, očistiti od viška masnoće, pa prosušiti. Posoliti spolja i iznutra, te napuniti prepolovljenim limunom, celim čenovima belog luka, majčinom dušicom i žalfijom. Otopiti maslac, premazati pile, staviti na podmazan pleh, te peći u rerni na 200 stepeni oko 90 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)