SAVET
EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI KAKAO KREM ZA TORTE I KOLAČE: 1 trik je ključan da bi bio UKUSAN i KREMAST
Najbolji kakao krem za torte i kolače se lako pravi i nisu vam potrebni posebni i skupi sastojci
Kakao krem se može koristiti za torte, tartove, kolače i kroasane, ali se može jesti i sam, namazan na keks. Iako danas postoje brži i lakši recepti za krem, ukus kakao krema je bolji i upravo onaj koji nas podseća na detinjstvo. Potrebni su vam vrlo jednostavni sastojci. Možda ćete želeti da napravite i ovaj domaći kakao krem.
Važan aspekt za dobar kakao krem je upravo izbor sastojaka. Koristite kvalitetan puter sa visokim procentom masti, jer igra važnu ulogu za teksturu krema. Potrebno je da koristite i kakao prah sa više od 55% kakao mase. Ovo je važno i za ukus, ali i za boju krema.
Ovako se pravi kakao krem za torte i kolače:
Sastojci:
3 jajeta srednje veličine
150 g šećera
30 g gorkog kakao praha
250 g putera sa više od 80% masti
1 kašičica arome ruma
Prstohvat soli
Recept za kakao krem
Stavite veliki lonac na vatru i sipajte vodu u njega. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. Ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane homogena. Stavite šerpu sa mešavinom jaja u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Nastavite da mešate mešavinu jaja metlicom ili lopaticom 7-8 minuta. Smesa će dobiti kremastu teksturu.
Nakon ključanja, isključite vatru i sklonite posudu sa kremom od jaja na rešetku za hlađenje. Na vrh dodajte prosejani kakao prah. Odmah ga ubacite u krem i dobro promešajte. Pustite da se malo stegne, pa dodajte aromu ruma. Dok se krem od jaja sa kakaom hladi, mikserom možete umutiti puter da bude kremast. Ubacite u ohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Krem ohladite barem pola sata pre korišćenja.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)