VIDEO
MNOGO BOLJI OD KLASIČNIH ČUPAVACA: Domaćica OTKRILA CAKU kako da od njih napravite MAFINE, neće vam biti dobro
Kombinacija mafina i čupavca je prosto savršena, a priprema je jednostavna.
Čupavci su kolači koji se prave od mekanog biskvita, istopljene čokolade i kokosa. Retko ko može da im odoli, a ovi kolači su prvi put napravljeni u Australiji. Kombinacija sastojaka je prosto neodoljiva, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Ako volite da jedete ove kolače onda ih napravite u obliku mafina. Za nijansu jednostavnije se prave, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.
Sastojci:
180 g brašna
180 g šećera
1/2 kesica praška za pecivo
2 kašike meda
2 jajeta
30 g putera
100 ml mleka
Za čokoladnu glazuru:
100 g putera
100 g šećera
2 kašike kakaoa
100 ml mleka
100 g kokosa
Recept za mafine čupavce:
Napravite testo
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, med, jaja i istopljeni puter. Dobro sjedinite sastojke, pa postepeno sipajte mleko i sve lepo promešajte.
Ispecite mafine
Sipajte dobijeno testo u kalup za mafine koji ste obložili paprinim kalupima. Nemojte da prepunite, nego ostavite prazno pri vrhu jer će mafini narasti. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
Napravite glazuru
Istopite puter, kakao i šećer u šerpi, pa sipajte mleko i mešajte dok se sastojci lepo ne sjedine. Umočite mafine u čokoladnu glazuru, pa zatim u kokos. Prijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)