bakina kuhinja
BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA PUNJENE LEPINJE: Nadv od šunke, povrća i kačkavalja topi se u ustima, morate probati
U vanglu sipati mleko dodati izmrvljen kvasac i žicom ga izlupati da se istopi
Lepinje pune šunke i šarenog povrća sa guda kačkavaljem nestaće pred vašim očima.
Lagane za pripremu, bogate ukusom i savršene za svaku priliku - ove lepinje sa šunkom i povrćem postaće vaš omiljeni recept!
Potrebno je:
200 ml mleka
2 kašike ulja
400-450 gr brašna
15 gr kvasca
malo soli
Za nadev:
100 gr kačkavalja
50 gr sira kockice
malo crvene paprike
zelene paprike
žute paprike,
100 gr šunke
1 žumance
Priprema:
U vanglu sipati mleko dodati izmrvljen kvasac i žicom ga izlupati da se istopi. Dodati ulje brašno i so i zamesiti mekše testo.
Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na pobrašnjiven sto i podeliti na 3 dela.
Svaki deo oblikovati lopticu pa pokriti da još odmori 6 minuta. Svaku lopticu razviti u lepinju veličine većeg tanjira i premazati žumancetom.
Odozgo po sredini rasporediti rendani kačkavalj i kockice sira, Staviti paprike i šunku na koskive i malo testo poprskati uljem,
Ugrejati rernu na 220 stepeni i peći 20.30 minuta Uživajte u finim mekanim mirisnim lepinjama sa šunkom i kačkavaljom.
Bonus video:
(Espreso)