kida
TORTA MILKA SA DVE VRSTE ČOKOLADE KOJE SE TOPE U USTIMA: Najbolja poslastica - recept kakav svi traže
Torta Milka sa dve vrste čokolade je najbolja poslastica
Vikend nam se bliži, a domaćice već razmišljaju šta da spreme svojim najmilijima i sa čime ovog puta da ih obraduju.
Iako su prošli praznici i pravili smo razne specijalitete, poslasticama ne možemo da odolimo u bilo koje doba dana.
Iako turski kolač "slavujeva gnezda" obara sa nogu zbog sočnosti, mekoće i ukusa, tako i torta Milka takođe ima počasno mesto u našoj kuhinji.
Jedna je od najkremastijih, fil se topi u ustima i mekane korice.
Prosto ćete uživati dok je jedete i svi će vas pitati gde ste našli pripremu.
Sastojci i recept:
Za 4 patišpanja:
brašno - 4 kašike
belanca - 16
mleveni lešnici - 16 kašika
šećer - 16 kašika
Za fil:
krupno mleveni lešnici - 100 grama
mleko - 700 mililitara
crna čokolada - 100 grama
šećer - 300 grama
bela milka čokolada - 100 grama
vanilin šećer - 1
crne milka čokolade sa lešnicima - 100 grama
žumaca - 16
plazma - 100 grama
puding od vanile - 80 grama
šećer u prahu - 100 grama
gustin - 20 grama
maslac - 250 grama
Priprema:
Patišpanj: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostala 3 patišpanja.
Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela.
U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne Milka čokolade.
U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika.
Na tacnu stavite prvi patišpanj i prefilujte trećinom prvog fila, a onda preko njega i trećinu drugog fila. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim patišpanjima. Ukrasite po želji.
Uživajte u najboljoj torti.
Bonus video:
(Espreso/minjina-kuhinja.com/Prenela: N.J)