Milka torta na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

kida

TORTA MILKA SA DVE VRSTE ČOKOLADE KOJE SE TOPE U USTIMA: Najbolja poslastica - recept kakav svi traže

Torta Milka sa dve vrste čokolade je najbolja poslastica

Objavljeno: 08.05.2024. 14:35h

Vikend nam se bliži, a domaćice već razmišljaju šta da spreme svojim najmilijima i sa čime ovog puta da ih obraduju.

Iako su prošli praznici i pravili smo razne specijalitete, poslasticama ne možemo da odolimo u bilo koje doba dana.

Iako turski kolač "slavujeva gnezda" obara sa nogu zbog sočnosti, mekoće i ukusa, tako i torta Milka takođe ima počasno mesto u našoj kuhinji.

Jedna je od najkremastijih, fil se topi u ustima i mekane korice.

Prosto ćete uživati dok je jedete i svi će vas pitati gde ste našli pripremu.

Pravljenje kore za Milka tortufoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Sastojci i recept:

Za 4 patišpanja:

brašno - 4 kašike

belanca - 16

mleveni lešnici - 16 kašika

šećer - 16 kašika

Pravljenje fila za Milka tortufoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Za fil:

krupno mleveni lešnici - 100 grama

mleko - 700 mililitara

crna čokolada - 100 grama

šećer - 300 grama

bela milka čokolada - 100 grama

Kora za Milka tortufoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

vanilin šećer - 1

crne milka čokolade sa lešnicima - 100 grama

žumaca - 16

plazma - 100 grama

puding od vanile - 80 grama

šećer u prahu - 100 grama

Filovanje Milka tortefoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

gustin - 20 grama

maslac - 250 grama

Priprema:

Patišpanj: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostala 3 patišpanja.

Filovi preko Milka tortefoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela.

U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne Milka čokolade.

U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika.

Torta Milka na tacnifoto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Na tacnu stavite prvi patišpanj i prefilujte trećinom prvog fila, a onda preko njega i trećinu drugog fila. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim patišpanjima. Ukrasite po želji.

Uživajte u najboljoj torti.

Bonus video:

(Espreso/minjina-kuhinja.com/Prenela: N.J)