Gulaš, Foto: Profimedia

preukusan

STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez OVOG SASTOJKA neće ni da čuje za njega, UVEK GA STAVLJA

Iako ga ljudi prave na različite načine, jedna Mađarica je rešila da nam uskrati muke i pokaže kako da ispadne savršen

Objavljeno: 07.05.2024. 16:15h

Mađarski gulaš je jedan od najpopularnijih jela, a za originalne recepte se svi otimaju.

Iako ga ljudi prave na različite načine, jedna Mađarica je rešila da nam uskrati muke i pokaže kako da ispadne savršen.

U nastavku ispratite recept i dobićete božanstvo u tanjiru.

Recept ide ovako:

beli luk - 2 prstohvata (u prahu)

pečurke - 200 g

brašno - 1 kašika

svinjsko meso - 500 g

peršun

crveno vino - 80 ml

krompir - 3 komada

ulje - 6 kašika

aleva paprika - 1 kašičica

šargarepa - 1 komad

paradajz - 1 šolja

luk - 1 glavica

lovorov list - 2 komada

priprema:

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

Isecite na zalogaje svinjsko meso i zapržite ga u masnoći zagrejanoj u dubokom tiganju.

Nakon desetak minuta dodajte isečene pečurke, luk i šargarepu. Promešajte nekoliko puta i dodajte samleven paradajz. Začinite belim lukom u prahu i alevom paprikom, sipajte crveno vino.

Kuvajte kratko i sipajte toplu vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Začinite lovorovim listovima i solju po ukusu. Stavite poklopac tiganja i kuvajte gulaš na umerenoj vatri.

Da biste zgusnuli sos jela dodajte kašiku brašna, razmućenu u maloj količini vode. Kuvajte još kratko i sklonite sa ringle. Pospite peršunom i biberom.

Tradicionalni mađarski svinjski gulaš sa sosom je mnogo ukusan.

(Espreso/lepote Srbije/Prenela P.V.)