ovo se ne odbija
NAJKREMASTIJA POSLASTICA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama - savršenstvo na tacni
Čokoladni kolač sa jagodama i piškotama je najkremastija poslastica
Kada pomislimo na poslastice uvek nam krene voda na usta.
Bilo da je u pitanju reč o kolačima ili tortama, jednostavno nikada ne možemo da ih odbijemo.
Kako je stiglo lepo vreme sve više ćemo uživati u osvežavajućim desertima, a jedan takav je baš ledeni kolač sa jagodama. Sprema se za samo 15 minuta, a ostavlja bez daha koliko je dobar.
Sada je za vas tu nešto još bolje, a u pitanju je čokoladni kolač sa jagodama i piškotama.
Najkremastiji je, sočan, preukusan... jednostavno poželećete da ga spremite što pre.
Recept sa sastojcima:
sok od pomorandže - 300 mililitara
piškote - jedno pakovanje
Za čokoladni fil:
jaja - 5
puter ili margarin - 370 grama
čokoladni liker ili konjak - 1 čašica
čokolada - 260 grama
šećer - 280 grama
kakao - 50 grama
Za dekoraciju:
jagode
slatka pavlaka - 300 mililitara
Priprema:
Šećer i puter (margarin) stavite u šerpu i kuvajte dok se sastojci ne sjedine.
Zatim dodajte kakao koji ste prosejali i čokoladu. Kuvajte sve dok se čokolada ne otopi.
Dodajte u to čokoladni liker ili konjak i nastavite da kuvate još 5 minuta.
Nakon toga dodajte jaja koja ste umutili i kuvajte 5 minuta nakon ključanja, ali uz neprestano mešanje.
Uzmite vatrostalnu posudu i poređajte piškote koje ste prethodno umočili u sok od pomorandže.
Preko sipajte fil od čokolada i ostavite u frižider na pola sata.
Slatku pavlaku umutite i stavite preko fila, a na kraju ukrasite jagodama.
Prijatno i uživajte u kremastom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J)