recept
SPREMITE MEDITERANSKU PILETINU ZA KOJU VAM JE POTREBNO 20 MINUTA: Brz ručak za Đurđevdan koji morate da probate
Za Đurđevdan ove godine umesto svinjskog mesa poslužite mediterasnku piletinu koja se brzinski priprema
Približava se Đurđevdan i vreme je da osmislite kako će izgledati vaša svečana trpeza. Obično se služi pečenje, ali ove godine vam predlažemo da napravite nešto drugačije. Isprobajte recept za mediteransku piletinu koja se sprema za 20 minuta, a koja će se svim gostima dopasti. Ovako pripremljena piletina ne samo da je ukusna, već i lepo izgleda, a možete da je služite samo sa salatom.
Sastojci:
3 velika pileća fiela
30 g svežeg origana (ili 2 kašičice suvog)
1 kašika brašna
50 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
1 ljuta papričica
3-4 inćuna
50 ml suvog belog vina
16 crnih maslina bez koštica
16 čeri paradajza
1 šaka seckanog peršuna
Recept za mediteransku piletinu spremnu za 20 minuta:
Pripremite meso
Isecite piletinu na komade veličine zalogaja i stavite na dasku za sečenje. Posolite i pobiberite, pospite seckanim svežim origanom (može i suvi) i pobiberite. Ostavite po strani rašireno tako da se ne dodiruju.
Pripremite povrće i začine
Masline i čeri paradajz isecite na pola, a dva čena belog luka sitno iseckajte. U posudi pomešajte seckani peršun sa mlevenim čenom belog luka i promešajte.
Ispržite meso
U tiganju zagrejte ulje i ispržite meso, dodajte seckanu ljutu papričicu, seckani beli luk, inćune i promešajte. Posle 30 sekundi sipajte belo vino, pa kada ispari dodajte masline i čeri paradajz. Posle 2 minuta dodajte i peršun i promešajte. Neka meso odmori 2 minuta, pa služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)