Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!

Evo kako da napravite najslađi prebranac

Objavljeno: 03.05.2024. 08:29h

Ovaj recept sve domaćice mroaju imati

Potrebno je:

  • 500 gr pasulj tetovac
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 2 glavice belog luka
  • lovorov lisr
  • biber u znu
  • mleven biber
  • so..biber

Priprema :

foto: Jelajelena Petrovic

Pasulj oprati dobro, i skuvati u prvoj vodi i prosuti pa naliti drugu dodati vodu, sipati 2 kašike maslinovog ulja, lovorov list biber u zrnu pa staviti da se pasulj kuva.

foto: Jelajelena Petrovic

Ostaviti malo vode.

foto: Jelajelena Petrovic

U tiganj sipati 50 ml ulja i na rebarca iseći crni luk da se izdinsta i dodati seckan beli luk i mlevenu crvenu papriku, zatim so i biber i sve izmešati.

foto: Jelajelena Petrovic

U djuveč sipati malo pasulja pa dodati luk, pasulj. Odozgo sipati malo ulja i paprike i preliti . Staviti u rernu na 220 C da se pasulj zapeče oko 30 minuta.Hvala što pratite bakine recepte!

Bonus video:

(Espreso/Prenosi M.M.)