Prženje ribe, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

sjajno

UBACITE OVO U TIGANJ DOK PRŽITE RIBU I ULJE NEĆE PRSKATI NA SVE STRANE: Zaboravite na zamazan šporet, odličan TRIK

Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe

Objavljeno: 30.04.2024. 06:20h

Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe. Takođe, kod nas sveža riba nije toliko česta, pa ako koristite smrznute filete ili celu ribu samo je pravilno odmrznite pre upotrebe.

A sada dolazimo i do trika za prženje.

Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može da se desi da bude žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će uvek ispasti savršeno morate da dodate jednu namirnicu u tiganj.

foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

U tiganj sipajte 100-125 ml mleka, pa kada se malo zagreje dodajte ribu. Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogotovo rečne ribe, piše Stvar ukusa.

Ukoliko spremate posnu trpezu možete koristiti neku posnu varijantu mleka poput bademovog.

Bonus video:

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)