recept
OVA NEPEČENA TORTA SA JAGODAMA JE SVE ŠTO VAM JE POTREBNO ZA PRAZNIKE: Niko neće moći da odoli, a sprema se LAKO
Počela je sezona jagoda, a ovo prolećno voće je kao stvoreno za najbolje poslastice
U skladu sa tim, spremili smo vam recept za tortu. Ali ne bilo kakvu! Reč je o brzoj, kremastoj i neodoljivoj torti sa jagodama koja se ne peče!
Recept za nepečenu tortu sa jagodama
ZA PODLOGU:
- mleveni keks 200 g
- mleveni orasi ili pečeni lešnici 100 g
- šećer u prahu 50 g
- maslac 80 g
- sok od pomorandže 6 kašika
ZA KREM:
- slatka pavlaka 250 ml
- krem sir 250 g
- šećer u prahu 200 g
- želatin 10 g
I JOŠ:
- jagode 600 g
Kako pripremiti:
U činiju stavite keks, orahe, šećer u prahu, maslac iseckan na listiće i sok, pa umesite smesu. Ukoliko je potrebno, dodajte još malo soka, ali ne previše. Obruč za pečenje prečnika 20 cm stavite na tanjir, pa utisnite smesu za podlogu i ostavite u frižideru da se hladi.
Jagode očistite i operite, pa jedan deo presecite po visini napola – njima će se oblagati stranice kalupa, a ostatak jagoda iseckajte. Slatku pavlaku umutite uz dodavanje šećera u prahu.
Dodajte krem sir, mutite da se povežu i umešajte pripremljen i otopljen želatin. Na kraju dodajte iseckane jagode. Par kašika krema nanesite na podlogu i ređajte polovine jagoda presečenom stranom ka okviru kalupa. Preko sipajte preostali krem, malo protresite kalup da se praznine popune i ostavite tortu u frižideru da se dobro rashladi. Ukrasite umućenom pavlakom ili šlagom.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)