recept
OVO JE LAŽNA VERZIJA ŠVARCVALD TORTE: Mnogo ukusnija, a sprema se na LAKŠI NAČIN
Ovo je jednostavniji recept za čuvenu Švarcvald tortu. Napravite je bez pečenja
Veruje se da je Švarcvald tortu osmislio Jozef Keler oko 1915. godine. Ona je dobila ime po čuvenom likeru od višnje, zahvaljujući kojem su kore mekše i aromatičnije, pa čine ovu tortu izuzetno ukusnom. Osim čokoladnih kora, Švarcvald torta je bogata i kremom od višanja, kao i slatkom pavlakom i rendanom čokoladom. Predlažemo vam da napravite i Švarcvald tortu bez pečenja koja je mnogo jednostavnija i brža za pripremu, a ukus je fantastičan.
Sastojci:
2 kesice čokoladnog pudinga
30 g kakao praha
100 g šećera
800 ml mleka
800 ml slatke pavlake
300 g keksa
300 g višanja
70-80 g čokolade
Recept za Švarcvald tortu koja se ne peče:
Napravite puding
U šerpi pomešajte puding, kakao, šećer i postepeno sipajte mleko. Mešajte dok se sastojci ne sjedine i dok grudvice ne nestanu, pa kuvajte dok se ne zgunse. Neprestano mešajte.
Pripremite slatku pavlaku
Umutite slatku pavlaku, pa pola količine dodajte u ohlađeni puding i sjedinite mikserom.
Napravite Švarcvald
U vatrostalnu posudu poređajte keks u dva sloja, pa sipajte čokoladni fil. Poređajte višnje, a zatim ponovo poređajte keks. Sada samo jedan sloj. Zatim sipajte preostalu slatku pavlaku i ukrasite višnjama i rendanom čokoladom. Ako želite stavite u frižider da se malo stegne.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)