Savršenstvo od krempite, Foto: Printscreen / Instagram / antonia.jagodic

video

ŠTA SPREMITI OD SLATKIŠA ZA USKRS? Recept za KREMPITU SA ŠUMSKIM VOĆEM koju do sad još niste jeli- nestvarno ukusna

Ako ste ljubitelj klasičnih krempita, probajte ovu s voćnim dodatkom

Objavljeno: 26.04.2024. 18:17h

Zamislite slatki susret hrskavog lisnatog testa, bogatog kremastog punjenja od vanile i osvežavajućeg šumskog voća koji stvara savršenu simfoniju ukusa u svakom zalogaju. Ova torta je praznik za čula, savršena kombinacija teksture i ukusa koja može obogatiti svaki poseban trenutak.

Ako ste ljubitelj neodoljivih slatkiša i tražite nešto što će zadovoljiti vaše slatkoljubive ambicije, ova poslastica, po receptu Antonije Jagodić, mogla bi biti ono što ste godinama tražili.

U nastavku otkrijte kako ova neobična kombinacija kreme od vanile, šumskog voća i lisnatog testa može transformisati vaše doživljaje desertia i zašto se može smatrati pravom umetnošću u svetu poslastičarstva.

Priprema:

1. Blok smrznutog lisnatog testa podelite napola, tanko razvucite, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta, a možete ga i napraviti sami u blenderu.

2. Za krem izmiksajte žumanca i šećer, pa dodajte oko 200 ml mleka, gustin i vanilin šećer. Dobro promešajte da nema grudvica.

4. Ostatak mleka prokuvajte oa u vrijuće mleko dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

5. U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro promešajte.

6. Postepeno dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje.

7. U šerpicu stavite voće, šećer i polovinu vode pa kuvajte dok ne provri. Pomešajte s ostatkom vode tako da nema grudvica.

7. Kada je voće provrilo - dodajte gustin rastvoren u malo vode i lagano kuvajte još dva minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.

8. U pleh dimenzija 20x30 cm ređajte jedan sloj lisnatog testa - pola kreme - voćni sloj - ostatak kreme - drugi sloj lisnatog testa.

9. Pospite šećerom u prahu i potpuno ohlađeno poslužite.

BONUS VIDEO:

(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)