video
ŠTA SPREMITI OD SLATKIŠA ZA USKRS? Recept za KREMPITU SA ŠUMSKIM VOĆEM koju do sad još niste jeli- nestvarno ukusna
Ako ste ljubitelj klasičnih krempita, probajte ovu s voćnim dodatkom
Zamislite slatki susret hrskavog lisnatog testa, bogatog kremastog punjenja od vanile i osvežavajućeg šumskog voća koji stvara savršenu simfoniju ukusa u svakom zalogaju. Ova torta je praznik za čula, savršena kombinacija teksture i ukusa koja može obogatiti svaki poseban trenutak.
Ako ste ljubitelj neodoljivih slatkiša i tražite nešto što će zadovoljiti vaše slatkoljubive ambicije, ova poslastica, po receptu Antonije Jagodić, mogla bi biti ono što ste godinama tražili.
U nastavku otkrijte kako ova neobična kombinacija kreme od vanile, šumskog voća i lisnatog testa može transformisati vaše doživljaje desertia i zašto se može smatrati pravom umetnošću u svetu poslastičarstva.
Priprema:
1. Blok smrznutog lisnatog testa podelite napola, tanko razvucite, izbockajte viljuškom i pecite na 200 stepeni nekoliko minuta, a možete ga i napraviti sami u blenderu.
2. Za krem izmiksajte žumanca i šećer, pa dodajte oko 200 ml mleka, gustin i vanilin šećer. Dobro promešajte da nema grudvica.
4. Ostatak mleka prokuvajte oa u vrijuće mleko dodajte smesu sa žumancima i kuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
5. U ohlađenu kremu dodajte puter i dobro promešajte.
6. Postepeno dodajte slatku pavlaku uz stalno mešanje.
7. U šerpicu stavite voće, šećer i polovinu vode pa kuvajte dok ne provri. Pomešajte s ostatkom vode tako da nema grudvica.
7. Kada je voće provrilo - dodajte gustin rastvoren u malo vode i lagano kuvajte još dva minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi.
8. U pleh dimenzija 20x30 cm ređajte jedan sloj lisnatog testa - pola kreme - voćni sloj - ostatak kreme - drugi sloj lisnatog testa.
9. Pospite šećerom u prahu i potpuno ohlađeno poslužite.
BONUS VIDEO:
(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)